عضو هيات مديره سازمان غله كشور در گفت وگوي اختصاصي با خبرنگار اقتصادي مهرافزود: بخش عمده اي از امكانات ذخيره سازي گندم كشور در سه سال گذشته و با ظرفيت يك ميليون تن در سازمان غله احداث شده است .
محسن سرخو افزود : تا كنون هيچ مشكلي براي ذخيره گندم با توجه به افزايش خريد گندم از كشاورزان در مقايسه با سال گذشته در كشور وجود نداشته است .
وي با اشاره به ورود و خروج تدريجي گندم به سيلوها گفت: با توجه به اينكه درصد قابل توجهي از خريد گندم درماههاي تير ، مرداد و شهريور انجام مي شود تراكم در اين سه ماه در سيلوهاي كشور بيشتر از زمانهاي ديگر است .
وي افزود: اتحاديه هاي توليد كننده گندم در مراكز توليد و كارخانجات آرد سازي در مراكز مصرف مي توانند امكانات ذخيره سازي احداث كنند .
وي تصريح كرد: امكانات ذخيره سازي و استاندارد سازمان غله در چهار شكل سيلوهاي قائم ، انبارهاي مكانيزه ، انبارهاي ساده ،و انبارهاي روباز است .
وي با اشاره به سياستهاي سازمان غله گفت: سازمان غله قصد دارد به تدريج نقش بخش هاي غير دولتي را درخريد گندم و توزيع آرد در كشور بيشتر و با ايجاد امكانات ذخيره سازي كوچك در كشور و توسط بخش خصوصي مشكل حمل و نقل خودروهاي حامل گندم را نيز حل كند.
محسن سرخو با اشاره به تغيير در مكانيسم پرداخت خريد گندم از كشاورزان گفت: از سال گذشته وجه خريد گندم به صورت مستقيم به ادارات كل غله و سازمان هاي تعاون روستايي استانها پرداخت مي شود تا از طريق آنها به سرعت به كشاورزان داده شود .
وي با اشاره به مصوبه جديد سازمان حمايت از توليد كننده و مصرف كننده گفت: در طرح جامع ساماندهي گندم و آرد قرار است از اين پس كارخانجات آرد ، گندم خريداري كنند و در مقابل آرد را سازمان غله خريداري كند .
وي افزود: امسال قيمت پيش بيني شده خريد گندم از كشاورزان براي هر كيلو1500 ريال در مزرعه است كه با اضافه شدن هزينه هاي جانبي مانند حمل و نقل ، قيمت آن تغيير مي كند .
عضو هيات مديره سازمان غله در گفت و گو با "مهر":
امسال مشكلي در زمينه ذخيره سازي گندم نداريم
تا سال 85 ، يازده سيلو ي گندم در كشور ساخته مي شود .
کد خبر 17166
نظر شما